Hitler és Lenin egymással csatázik a polgármesteri székért

 

A Yungar nevű perui településen egy Hitler és egy Lenin keresztnevű férfi közül kerül ki a következő polgármester – közölte több sajtóforrás.

A náci diktátor nevét viselő jelölt, Hitler Alba Sánchez elmondta az RPP rádiónak, neve nem jelenti azt, hogy bármiféle szimpátiát érezne Adolf Hitler iránt, keresztnevét az apja választotta, valószínűleg azért, mert „olyan külföldinek hangzott”.

Amikor történelmi tanulmányai során szembesült „névadójával”, meg akarta változtatni a nevét, de végül mégsem tette, mert környezete megszokta és így fogadta el, másfelől az apja akaratával való szembefordulásnak érezte volna a névváltoztatást. „Én a jó Hitler vagyok, mi mindig csak jót cselekedtünk, az emberek ismernek bennünket” – mondta.

Hitler Alba Sánchez egyébként már volt az Andokban fekvő település polgármestere, 2011 és 2014 között. Ellenfeléről, Lenin Vladimir Rodríguezről nem sokat tudni, Alba szerint egy rivális párt azért állította a nem is a faluban élő jelöltet, hogy összezavarja a szavazókat.