Hazugságokat terjesztettek Magyarországról ENSZ-képviselők

 

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint egyes ENSZ-képviselők pozíciójukat használták fel arra, hogy hazugságokat terjesszenek Magyarországról.

Az utóbbi időben néhány ENSZ-képviselő hazugságokat terjesztett Magyarországról – jelentette ki Szijjártó Péter Genfben, az ENSZ emberi jogi bizottságának ülésén. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, ezek az ENSZ-képviselők a pozíciójukat használták fel arra, hogy hazugságokat terjesszenek hazánkról.

A miniszter úgy fogalmazott, ezek a dokumentumok ellent mondanak a magyarok akaratának, úgy ítélik meg Magyarországot, mintha az nem tudna dönteni a saját jövőjéről. Az ENSZ-képviselők irányítani akarják az országot – tette hozzá.

A dokumentumok azt állítják, hogy a civil szervezetek irányítják a magyar embereket, de a magyar embereket a magyar kormány irányítja, amelynek áprilisban bizalmat szavaztak, hiszen kétharmados többséggel nyerte meg a Fidesz–KDNP a választást.

A magyar embereknek joguk van dönteni arról, hogy kit engednek belépni az országba és hogyan védjék meg a határokat. Ellentétben az ENSZ-képviselőkkel, akik ellentétes álláspontot képviselnek Magyarországgal szemben, szerintük ugyanis a migráció alapvető emberi jog.

Felszólította a képviselőket, hogy hagyjanak fel a hazugságok terjesztésével, és hagyják, hogy a magyar kormány saját maga védje meg határait, és döntse el, hogy kit enged be az ország területére.