Közösségi oldalán buzdít Magyarország ellen Judith Sargentini

 

A Sargentini-jelentés veszélyes politikai játszma, ami a mi bőrünkre megy. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára úgy fogalmazott, a jelentés bosszú Magyarországgal szemben azért, mert elutasítjuk az illegális bevándorlást. Judith Sargentini közösségi oldalán Magyarország ellen buzdít bejegyzésében.

„Szavazz igennel szeptember 12-én arra, hogy az Európai Parlament fellépjen Magyarországgal szemben” – erre buzdítja az európai parlamenti képviselőket az a fotó, amit hétfőn Judith Sargentini holland EP-képviselő osztott meg Twitter-oldalán. A bejegyzés azt sugallja, hogy a képviselőknek az uniós értékek megőrzése vagy azok lábbal tiprása között kell választaniuk.

Eszerint, mivel Magyarország nem tartja be ezeket az értékeket, ha megszavazzák Judith Sargentini jelentését, megindulhat hazánk ellen az uniós „atombombaként” is emlegetett hetes cikkely szerinti eljárás.

A bejegyzés végén az is szerepel, hogy az igenre buzdító kampányt például a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, az Amnesty International, a szintén Soros György által támogatott Human Rights Watch és a Magyarországon elsősorban a Stop Soros törvénycsomagot ellenző civil szervezetek közös akciója is támogatja.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy az Európai Parlament LIBE bizottságának megbízásából készült Sargentini-jelentésben hemzsegnek azok az állítások, amelyekkel a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek is támadják Magyarországot.

Judith Sargentini a tavaly május óta készülő jelentése végén nem is tagadta, hogy a magyar jogállamiság helyzetéről kiket kérdezett meg. Az egyebek mellett a civil szervezetek és a menekültek jogait is számon kérő dokumentumhoz csatolt konzultációs listában szinte kizárólag ellenzéki sajtóorgánumok és a magyar milliárdoshoz köthető szervezetek szerepelnek.

A Sargentini-jelentés egyetlen célja, hogy nyomást gyakoroljon Magyarországra a bevándorlás ügyében – erről már a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt az M1-en. Menczer Tamás hangsúlyozta, a bevándorlást támogató politikusok akadályként tekintenek azokra a tagállamokra, amelyek meg akarják őrizni a kontinens kultúráját.

Az államtitkár szerint a jelenlegi Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek nincs politikai felhatalmazása arra, hogy Magyarországot elítélje, mert a magyar kormány a bevándorlással kapcsolatban a magyar és az európai emberek érdekeit és véleményét képviseli.