Savval öntöttek le egy hároméves kisfiút Angliában

 

A gyermeket égési sérülésekkel vitték kórházba. Egy férfit őrizetbe vettek, három embert még keresnek. Londonban vasárnap néhány órán belül két késeléses támadás is történt. A hatóságok nem tudják megfékezni az erőszakot – közölte az M1 Híradója.

Valószínűleg savval öntöttek le egy hároméves gyermeket szombat délután az angliai Worcester egyik áruházában. A kisfiú az arcán és a karján komoly égési sérüléseket szenvedett. A helyieket sokkolta az eset, a rendőrség szerint szándékos támadásról lehet szó.

A hatóságok nem ismerik a támadás motivációját. A rendőrség egy 39 éves férfit őrizetbe vett, további három embert még keres. A róluk készült képeket is közzétették, amelyeket a bolt biztonsági kamerái rögzítettek.

Vasárnap éjjel Londonban többször riasztották a rendőrséget. A város északi részén egy pakisztáni étteremnél megkéseltek egy fiatal férfit. Néhány órával később egy másik kerületben újabb késelés történt, egy banda támadt rá egy fiúra, akit válságos állapotban szállítottak kórházba.

A londoni rendőrség adatai szerint ebben az évben 16 százalékkal emelkedett a késeléses támadások száma. Eddig 51 embert öltek meg.

A legsúlyosabb támadások 2017-ben történtek. Márciusban iszlamista merénylő terepjáróval a Westminster hídon az emberek közé hajtott, majd megkéselt egy rendőrt, aki belehalt sérüléseibe. A támadásban négyen haltak meg, a merénylőt lelőtték. Júniusban pedig egy forgalmas piac közelében három dzsihadista késsel támadott járókelőkre. Nyolcan életüket vesztették.