Gyilkolt és túszokat ejtett egy férfi Los-Angelesben

 

Tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel és több tucatnyi túszt ejtett egy férfi szombaton az egyesült államokbeli Los Angelesben egy szupermarketben, a rendőrség később őrizetbe vette.

A túszejtés előtt a férfi hét lövéssel meggyilkolta nagymamáját, megsebesített egy másik nőt, akit egy autóba kényszerített. A rendőrség üldözőbe vette őket és közben tüzet nyitott a menekülőre, aki egy bevásárlóközpontnál a járművel egy oszlopnak ütközött. A férfi berontott a szupermarketbe, tűzpárbaj bontakozott ki.

Ezzel egy időben a megrémült vásárlók és az ott dolgozók menedéket kerestek. A lövöldözésben betört a bevásárlóközpont üvegablaka, amelyen több vásárló kimenekült. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség. A hatóságok igyekeztek rábírni a férfit, hogy engedje szabadon 40-50 túszát és adja meg magát.

A tárgyalás eredményeképpen három órával később a férfi hozzájárult ahhoz, hogy feladja magát. A rendőrök azonnal őrizetbe vették. Nevét nem hozták nyilvánosságra annyit tudni csupán, hogy 28 éves és megsebesült. A tűzoltóság közlése szerint hat – 12-től 81 éves korig terjedően – ember került kórházba, egyikük sem lőtt sebbel, mindannyijuk állapota kielégítő.