Trump volt ügyvédje felvette, ahogy az elnök a Playboy-modellel beszél

 

Az amerikai elnök korábbi ügyvédje, Michael Cohen rögzítette azt a telefonbeszélgetést, amelyben Trump egy Karen McDougal nevű volt Playboy-modellnek fizetendő összegről egyeztetett vele.

Az információt a The New York Times című lap közölte internetes oldalán péntek délután, a hírt Rudy Giuliani, az elnök jelenlegi ügyvédje is megerősítette, hangsúlyozva, hogy Trump „nem követett el törvényellenes cselekedetet”. A rögzített rövid telefonbeszélgetésben, amely 2016 nyarán, két hónappal az elnökválasztás előtt zajlott le, Donald Trump azt mondta Michael Cohennek, hogy csekket írjon Karen McDougal nevére, hogy legyen dokumentum a kifizetésről.

Michael Cohen, Donald Trump amerikai elnök ügyvédje és bizalmasa meghallgatásra érkezik egy New York-i bíróságra 2018. április 16-án. Egy héttel korábban a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI ügynökei házkutatást tartottak Cohen irodájában és otthonában is. Cohen ellen adócsalás és adatok eltitkolása miatt folyik nyomozás (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A felvétel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) birtokában van, az FBI ugyanis az ügyvéd üzleti ügyeinek vizsgálata keretében még áprilisban házkutatást tartott Michael Cohen irodájában és lakásában. A vizsgálat arra irányul, hogy vajon Donald Trump fizetett-e korábbi futó hölgyismerőseinek pénzt a hallgatásukért cserébe, és ha igen, akkor ezt a törvényt megsértve a kampányfinanszírozásra rendelkezésre álló összegekből fedezte-e. A kifizetés egyébként soha nem történt meg.

Karen McDougal azt állította, hogy 2006-ban tíz hónapig tartó viszonya volt Donald Trumppal, aki azonban ezt mindig cáfolta. A volt Playboy-modell többször is leszögezte: soha nem fogadott el pénzt Donald Trumptól, sem viszonyuk idején, sem a választási kampány hónapjaiban.

2016-ban, napokkal az elnökválasztás előtt a The Wall Street Journal című lap írta meg, hogy a National Enquirer című tabloid 150 ezer dollárért vásárolta meg a McDougal-sztori közlési jogait, csak azért, hogy aztán fiókba süllyessze.