Óriáskígyó után kutatnak a lengyel hatóságok

 

A varsói állatmentők egyelőre csak találgatják mekkora lehet a piton. Levedlett bőréből arra következtetnek, hogy közel hat méteres. Bár nem mérges kígyó, de veszélyes lehet az emberekre is – közölte az M1 Híradója.

A lengyel hatóságok folyamatosan kutatnak a kígyó után, drónokat is bevetnek azokon a területeken, ahol a feltételezések szerint az óriáskígyó található. Az állatmentők csak megközelítőleg tudják azt is, hogy valójában mekkora állatot keresnek.

A feltételezések szerint a tigrispiton megszökhetett valahonnan és most a Visztula folyó mentén Varsótól 20 kilométerre délre rejtőzhet. Valószínűleg madarakkal és kisebb állatokkal táplálkozik.

A hatóságok éjt nappallá téve keresik a hatalmas, de nem mérges kígyót. A szakemberek az tanácsolták, ha valaki találkozna vele, ne tegyen semmilyen hirtelen mozdulatot, hanem maradjon nyugodt, mert ezek a kígyók a mozgásra reagálnak.

A rendőrség kapcsolatba lépett a helyi kígyótulajdonosokkal is, mivel elképzelhető, hogy egy magántenyésztőtől szabadult ki az állat, de az is lehetséges, hogy becsempészték az országba. A tigrispiton főleg Indiában és Délkelet-Ázsiában él.

A cikkünkhöz használt kép illusztráció.