Egy mentőorvost is megtámadtak a migránsok Németországban

 

Németországban folytatódnak a bevándorlók által elkövetett erőszakos támadások. Nemrég egy doktornőre, egy házgondnokra és rendőrökre is rátámadtak migránsok. A felmérések szerint egyre több német gondolja úgy, hogy lehetetlen a bevándorlókkal az együttélés, és nem lehet őket integrálni a társadalomba – közölte az M1 Híradója.

Viszontagságos az együttélés 

Szász-Anhalt tartományban, Bitterfeldben az egyik üzletház alagsorában alakították ki az Al Salam muszlim egyesület imaházát. Az üzletházban logopédiai magánrendelő is működik. A logopédusokat és pácienseiket is folyamatosan zaklatják a bevándorlók. Az egyik, Maliból származó migráns egy alkalommal testével torlaszolta el a bejáratot, hogy a terápiára érkező páciens ne tudjon bemenni az épületbe.

Az imaház rendezvényeit többtucatnyian látogatják, a muszlimok szemetet hagynak maguk után, és a rendszeres pénteki, hangosbemondón is közvetített ima zavarja a logopédiai rendelő munkatársait és a pácienseket, akik félnek. A férfit, aki nemrég zaklatta őket, a rendőrség is jól ismeri, valószínűleg pszichés gondokkal küzd.

Rendőrök sérültek meg az egyik támadásban 

A Hessen tartománybeli Kasselban egy házmesterre és a rendőrökre támadt rá egy szír menedékkérő. A társasház folyosóján többször is tűz keletkezett, ezért a nyomozók szerették volna kihallgatni az ott lakó szír férfit.

Ő arra hivatkozott, hogy nem tud jól németül, ezért be akarták vinni az őrszobára, ahol tolmács segítette volna a munkájukat. A menedékkérő azonban hirtelen felkapta a tűzhelyről a forró olajjal teli lábost, és leöntötte a házmestert és a rendőröket. A házmester arca megégett, a rendőrök könnyebben sérültek meg.

Mentőorvos egy migránstámadás áldozata

A bajorországi Ottobrunnban egy mentőorvos vált migránstámadás áldozatává. A doktornő az autóban várakozott, amikor egy etiópiai és egy eritreai bevándorló hozzávágott egy teli whiskysüveget. Az autó ablaküvege teljesen összetört, a whiskysüveg pedig eltalálta a doktornőt, aki traumás agyi sérülést, állkapocstörést szenvedett, és több fogát is elvesztette. Az eritreai azzal indokolta tettét, hogy mérges volt, mert nem vihetett be alkoholt az épületbe, és azt hitte, rendőrautót lát.

Meredeken nő a migránsbűnözés

Németországban egyre több a bevándorlásellenes tüntetés. Az egyik tüntetés résztvevője az M1-nek azt mondta, személyes tapasztalatai vannak a muszlimokkal, amelyek azt mutatják, hogy az integráció nem lehetséges. Arról is beszélt, szerinte a nyitott határok politikája veszélyezteti Németországot. Egyes adatok szerint a migránsbűnözés legalább tizenötszöröse a németek által elkövetett bűncselekményeknek.

Wiesbaden, 2018. június 10. Kommandósok kísérik a rendőrségi helikopterhez Wiesbadenben 2018. június 10-én a 20 éves Ali Bassár iraki menedékkérőt, akit egy 14 éves német lány, Susanna Maria Feldman megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsítanak. A tette után elmenekült férfit június 7-én éjjel fogták el az iraki Kurdisztánban. (MTI/EPA/Armando Babani)

MTI/EPA/Armando Babani