Újabb gyilkosság történt Németországban

 

Egy tizenhat éves lány holttestére találtak rá vasárnap délután az egyik alsó-szászországi településen. Szemtanúk bejelentése alapján elfogtak egy férfit, a rendőrség azonban még nyomoz az ügyben.

Járókelők bukkantak rá Barsinghausenben vasárnap kora délután egy női holttestre, azonnal értesítették a rendőrséget. A nő testét sajtóértesülések szerint vér borította, feje megsérült, ruháját valószínűleg megpróbálták letépni.

A nő erőszakos halállal halt meg, a bűnügyi rendőrség gyilkossági ügyben indított nyomozást – mondta Kathrin Pfeiffer, a hannoveri rendőrség szóvivője.

Az egyik helyi portál szerint éjjel egy órakor még látták a lányt a barsinghauseni pályaudvaron. A feltételezések szerint gyalog tartott hazafelé, és útközben még ismerősökkel beszélt telefonon, majd fél kettő körül megszakadt vele a kapcsolat. Az egyik általános iskola környékén, egy mezőn találtak rá a holttestére.

A településen vasárnap délután jelentették a rendőrségen a tizenhat éves lány eltűnését. Az áldozat rokonai és ismerősei még aznap gyertyákat gyújtottak a mezőn, ahol megtalálták.

Barsinghausenben az emberek azóta is félnek. Az egyik lakó, Gaby Schäfer egy közösségi portálon tiltakozik Angela Merkel menekültpolitikája és a tömeges bevándorlás ellen. Az M1-nek azt mondta: a gyilkosság óta megváltozott az élete, sokkal óvatosabb lett.

A rendőrség szemtanúk jelentkezését kérte. Segítségükkel még hétfőn elfogtak egy német-dominikai állampolgárságú férfit, aki a gyilkosság éjszakáján ismerkedett meg az áldozattal. A rendőrség szerint alkalmi ismeretségről van szó, nem tudni, hogy a férfinak köze lehetett-e a lány halálához.

Németországban az elmúlt évben több gyilkosság is történt. Hétfőn kezdődött meg például a landaui bíróságon a tavaly decemberi, kandeli gyilkosság tárgyalása. A vádlott Abdul D. afgán menedékkérő, aki a gyanú szerint megölte volt barátnőjét. Landauban a tárgyalással egy időben többen is tiltakoztak Angela Merkel menekültpolitikája ellen.

Mainzban, júniusban találták meg Susanna holttestét, akit a gyanú szerint egy iraki menedékkérő ölt meg.

Címlapképünk illusztráció.