Tapétavágóval késelt egy nő Franciaországban

 

Egy dél-franciaországi üzletben, Allah akbar!-t kiáltva támadt rá több emberre egy nő.

Tapétavágóval támadott egy feltételezhetően gyenge idegzetű nő emberekre vasárnapra a dél-franciaországi La Seyne-sur-Mer település szupermarketjében, miközben Allah akbar!-t kiáltott – erősítette meg vasárnap a touloni ügyészség a Nice-Matin regionális lap értesülését. Ketten könnyebben megsérültek.

Az újság beszámolója szerint délelőtt fél 11-kor két vásárló között vita robbant ki a boltban, s amikor a pénztárosnő megpróbált beavatkozni, az egyik vásárló tapétavágóval támadott a többiekre.

A 24 éves feketébe öltözött, francia állampolgárságú nő a másik vásárlót a torkán vágta meg, a férfit könnyebb sérülésekkel kórházba szállították, de nincs életveszélyben. A pénztárosnő is könnyebb sérülést szenvedett, de ő nem szorul kórházi ellátásra – közölte Bernard Marchal ügyész a francia hírügynökséggel.

A tájékoztatás szerint „úgy tűnik, hogy egy bizonyítottan pszichiátriai gondokkal küzdő nő magányos tettéről van szó”. Az ügyész ugyanakkor nem zárta ki, hogy a nő iszlamista radikális. A támadónak korábban nem volt dolga a rendőrséggel, nem szerepel a titkosszolgálatok nyilvántartásában.

A nőt, miután a többi vásárló lefogta, a helyszínen őrizetbe vették. Az ügyben a touloni bűnügyi rendőrség indított nyomozást, az ügyészség egyelőre nem terrorcselekményként kezeli a történteket, gyilkossági kísérlet és terrorista jellegű bűntett dicsőítésének gyanúja miatt indított eljárást.

Az ügyész elmondta: a támadó otthonában vasárnap délután házkutatást rendelt el, hogy kiderüljön volt-e valamilyen kapcsolata az Iszlám Állam terrorista szervezettel.