Előállították a párizsi túszejtőt

 

Túszejtés történt kedden Párizs belvárosában. A rendőrök előállították a túszejtőt, az akcióban senki nem sérült meg.

Az akció végéről szóló bejelentés előtt mintegy negyedórával a hírtelevíziók helyszíni közvetítése szerint a biztonsági erők mozgásából érzékelhető volt, hogy a kommandósok behatolni készülnek abba az épületbe, amelyben a túszejtő egy órával korábban elbarikádozta magát két tússzal. Lövéseket nem lehetett hallani a rövid akció alatt.

Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren az írta, hogy „az elkövetőt előállították és a túszok már nincsenek veszélyben”. A tárcavezető üdvözölte a rendőri erők és a tűzoltók, és mindenekelőtt a rendőrség elitalakulatának professzionalizmusát és gyors fellépését.

Azt állította, robbanószerkezet van nála

A francia hírtelevíziók helyszíni tudósításai szerint a túszejtő egy épületben barikádozta el magát egy belvárosi ház földszintjének belső udvarán, egy informatikai cég irodájában, és azt állította, hogy robbanószerkezet van nála, és legalább két túszt ejtett. A rendőrség szerint a férfi azt közölte, hogy az iráni nagykövettel szeretne beszélni.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a férfi délután fél négykor pizzafutárként érkezett a Párizs X. kerületében található Petites-Ecuries utca 45-ös számú házához, ahol benzint öntött egy férfira és arcon ütötte, mielőtt annak sikerült elmenekülnie. Ezután a támadó bement az épület földszintjén található egyik irodába. Egyes értesülések szerint egy kifelé menekülő terhes nőt is megütött.

A Le Monde című napilap úgy tudja, hogy a rendőrséget négy óra előtt tíz perccel riasztották szemtanúk, az elitalakulatok fél ötkor érkeztek a helyszínre, ahova a tűzoltók is nagy erőkkel vonultak ki.