Szabadon engedték a Németországban halálra késelt lány ügyében őrizetbe vett korábbi gyanúsítottat

 

Szabadon engedték az észak-rajna-vesztfáliai Viersen településen halálra késelt 15 éves lány ügyében őrizetbe vett korábbi gyanúsítottat – közölte kedden Stefan Lingens ügyész.

A 15 éves lányt Viersen település egyik parkjában késelték meg.  A román származású lányt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni.

Az ügyész szerint a nyomozók kétségbe vonják a szemtanúk által nyújtott korábbi személyleírásokat. Lingens hozzátette: a tanúk téves beszámolójában alkoholos befolyásoltságuk is szerepet játszhatott.

Hétfőn a hatóságok a téves személyleírások alapján egy 1,7 méter magas észak-afrikai kinézetű férfi után indítottak keresést.

„Nem tudom ki adta ezt a személyleírást, de nem a tettest írta le vele” – mondta Lingens.

Az előző nap egy 25 éves török származású férfit ellenőriztek a hatóságok, aki attól tartva, hogy kábítószer ügyek miatt bajba kerülhet, elmenekült, később viszont önként jelentkezett a rendőrségen.Azóta már ismét szabadlábon van, mert nem igazolódott vele szemben a gyanú – hangsúlyozta Lingens.

Kedden védője jelenlétében  önként jelentkezett a feltételezett tettes, egy 17 éves bolgár származású fiú a Viersen melletti Mönchengladbach egyik rendőrőrsén. A fiú vierseni lakos és ismerték egymást a halálra késelt lánnyal – közölte a rendőrség. A gyanúsítottat őrizetbe vették. Az ügy hátterét most a további nyomozómunkának kell feltárnia – tették hozzá a rendvédelmi szervek.