Migránsokat fogtak egy török rendszámú teherautóban Ártándnál

 

A román határrendészek 32 illegális bevándorlót találtak kedd reggel egy török rendszámú teherautóban, amely a Bors-Ártánd határátkelőhelyen próbált belépni Romániából Magyarország területére: a pótkocsis teherautó – amelyet egy 56 éves bolgár állampolgár vezetett – az úti dokumentumok szerint papírtekercseket szállított Bulgáriából Németországba – közölte honlapján a román határrendészet.

A határrendészek kockázatelemzés alapján rendelték el a gépkocsi alapos átvizsgálását. Az illegális bevándorlók a teherautó pótkocsijából kerületek elő. A határrendészet honlapján közölt felvételeken és kisfilmen is látszik, hogy a papírtekercsek között búvóhelyet alakítottak ki a bevándorlóknak.

A határrendészek 21 férfit, öt nőt és hat gyermeket szállítottak le a járműről. Amint az előzetes vizsgálatból kiderült: a bevándorlók Irakból, Iránból és Afganisztánból származnak, és korábban valamennyien menedéket kértek Romániában. A román határrendészet közölte: vizsgálatot indított, amelynek célja a teljes embercsempész hálózat felgöngyölítése.