Fejkendőben celebrált misét egy pap Németországban

 

Fejkendőben lépett az oltár elé a pünkösdvasárnapi misén egy pap egy németországi városban, így tiltakozott az AfD frakcióvezetőjének korábbi beszéde ellen. Alíz Weidel a Bundestagban azokat a fejkendős, burkás vagy késes személyeket bírálta, akik a tömeges migrációs hullámmal érkeztek, és akikből a német gazdaság sosem fog profitálni. A pap tettét a mise után az interneten heves bírálatok érték.

Wolfgang Sedlmeier, katolikus pap múlt vasárnap a pünkösdi misén fejkendőt viselt – erről számolt be az egyik helyi lap. A Baden-Württemberg tartománybeli Aalenben, a Marienkirchében a prédikáció után vette fel a muszlim vallás jelképét, és abban lépett az oltár elé.

Wolfgang Sedlmeier így tiltakozott az AfD frakcióvezetőjének néhány nappal korábbi beszéde ellen, igaz, a politikus nevét nem ejtette ki. Alice Weidel a Bundestagban szólalt fel. Beszédében kitért arra, hogy a német kormány a tömeges bevándorlással akarja kompenzálni a csökkenő lakosságszámot. Az AfD frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy a bevándorlási hullámmal dolgozni nem akaró, bűnöző előéletű migránsok is érkeznek Németországba, akikből a német gazdaság nem profitál.

A burkás és fejkendős lányok, az általunk eltartott késelők és a hozzájuk hasonló naplopók nem fogják biztosítani a jólétet, a gazdasági növekedést és mindenekelőtt a szociális államot – mondta Alice Weidel.


A pünkösi misét celebráló pap úgy vélte: sérti az emberi méltóságot, és diszkriminációnak számít, ha vallási szokásaik miatt ítélkezünk mások felett. Wolfgand Sedlmeierről ugyanakkor többen úgy vélekednek: kedveli a látványos akciókat.

A hívek a mise után ugyan megtapsolták a papot, az internetes portálokon ugyanakkor heves kritikák is megfogalmazódtak. Volt, aki azt írta: a fejkendő a nők elnyomásának a jelképe, és olyan is volt, aki úgy vélte: ma már lehetetlenség hinni abban, hogy a muszlimok integrálódni akarnak. Az egyik hozzászóló szerint a pap egy másik világban él, akinek a saját kultúrája és a saját hite semmit sem jelent.