Életveszélyes állapotba került egy szurkoló Liverpoolban

 

Életveszélyes állapotba került egy férfi, miután egymásnak estek a focidrukkerek Liverpoolban. A hazai csapat és a Róma szurkolói a BL-elődöntő előtt verekedtek össze. A rendbontások miatt a hatóságok összesen kilenc embert vettek őrizetbe, kettőt közülük emberölési-kísérlettel gyanúsítanak.

Nadrágszíjjal a kezükben csaptak össze a Liverpool és a Róma drukkerei a liverpooli stadionnál. A Bajnokok Ligája elődöntő előtt kirobbant dulakodásban több tucatnyian vettek részt, ütötték-verték és dobálták egymást. A felvételeken az is jól látszik, hogy valaki kalapáccsal a kezében közeledik a verekedőkhöz.

Az indulatok még akkor sem csillapodtak le, amikor a csetepatéban egy férfi súlyosan megsérült, és eszméletlenül esett a földre. Az 53 éves liverpooli szurkolót kritikus állapotban szállították kórházba.

A rendőrség az ügyben emberölési-kísérlet miatt indított nyomozást, két Róma-szurkolót már meg is gyanúsítottak. Őket és hét másik randalírozót őrizetbe is vettek. A hatóságok ugyanakkor hangsúlyozták: a meccsre kilátogató mintegy 52 ezer szurkolónak csak a töredéke vett részt a zavargásokban.

Szurkolók színes füstfelhőben állnak egy rendőrségi jármű tetején a labdarúgó Bajnokok Ligája FC Liverpool-AS Roma elődöntőjének első mérkőzése előtt a liverpooli Anfiled stadion közelében 2018. április 24-én. (MTI/AP/Dave Thompson)

Az összecsapásokra annak ellenére került sor, hogy a rendőrség fokozottan készült a mérkőzésre. A Liverpool legutóbbi, hazai BL-meccsét ugyanis szintén rendbontás zavarta meg. A csapat drukkerei akkor sörös dobozokkal, üvegekkel és fáklyákkal dobálták meg a vendég Manchester City buszát. A jármű súlyosan megrongálódott, az UEFA a károk megfizetésére kötelezte a Liverpoolt.

Hasonló incidens most nem történt. A Liverpool-szurkolók azonban az előzetes rendőri figyelmeztetések ellenére ismét használtak görögtüzes fáklyákat, azokkal köszöntötték csapatuk meccsre érkező buszát. A hatóságok emiatt vizsgálatot indítottak, tiltott tűzijáték használatának gyanújával.