Komoly problémákat vet fel a repülőgép-katasztrófa közben készített videó

 

A Southwest légitársaság tragédiája közben készült, a fedélzeten utazó utasokat mutató videó egy másik életveszélyes helyzetre is felhívja a figyelmet. A képsorokból kiderül, hogy miért is kell végignézni a repülőgép felszállása előtt levetített kisfilmet.

Elgondolkoztató képsorok láthatók azon az élő videón, amelyet a Southwest légitársaság járatán utazó egyik férfi készített magáról és a mögötte ülő utasokról. Az utas szemtanúja volt annak a tragédiának, ami egy női utas életébe került, de a pánik kitörése után egy repülési szakértő érdekes részletre hívta fel a figyelmet: az oxigénmaszkokra.

Miután Marty Martinez megosztotta a 1380-as járaton készített felvételét a Facebookon, egy repülési szakértő egy furcsaságra lett figyelmes a leengedett oxigénmaszkokat viselő embereknél. A korábban légiutas-kísérőként dolgozó férfi rámutatott, hogy a felvételen látható utasok közül kivétel nélkül mindenki rosszul helyezte fel arcára az oxigénmaszkot.

A férfi nem bírta ki hozzászólás nélkül, és a Twitteren figyelmeztetett mindenkit:

„Emberek, figyeljetek a légiutas-kísérőkre! A 1380-as járaton ülők közül mindenki ROSSZUL rakta fel az oxigénmaszkját. Tegyétek le a telefont, hagyjátok abba a szelfizést, és inkább figyeljetek! A maszkot a szátok és az orrotok elé kell felrakni!” – írta.

 

A megrovás jogos, hiszen a képen szereplő emberek az indulás előtti utasítás ellenére csak a szájuk elé rakták a maszkot.