Újabb vajdasági településen okoznak gondot a bevándorlók

 

Hajdújáráson üres épületeket, tanyákat foglaltak el – a helyiek nem szívesen engedik már el egyedül a gyerekeket iskolába. Szinte csak fiatal férfiak vannak a bevándorlók között: Pakisztánból, Indiából, Srí Lankáról jöttek. Éjszakánként próbálnak átszökni a kerítésen – hangzott el az M1 híradójában.

Fára teregetett ruhák, szemét és ételmaradékok – több hete ilyen látvány fogadja a helyieket a vajdasági Hajdújáráson. A gyerekeket többen már nem is engedik a közelbe a migránsok miatt. A bevándorlók általában éjszaka próbálnak átszökni Magyarországra, hogy onnan tovább mehessenek nyugatra.

Horgos környékén az elhagyatott tanyákon várják a migránsok, hogy társaik megérkezzenek Belgrádból, utána pedig embercsempészek segítségével szeretnének továbbjutni. Az M1 stábja épp a helyszínen forgatott, amikor egy kisteherautó érkezett a horgosi migránstanyához, azt mondták, hogy egy segélyszervezet tagjai, de mégsem engedték, hogy a kamera felvegye őket.


Az elmúlt hétvégén 51 határsértőt tartóztattak fel a magyar rendőrök. A legtöbben a magyar-szerb határon próbáltak meg átjutni, de többen próbálkoztak a román és az ukrán határszakaszokon is. Az illegális bevándorlókat a rendőrök előállították, majd visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára.