Görögországban letartóztattak három embercsempészt, akik 21 migránst tartottak túszul

 

A görög rendőrség őrizetbe vett három pakisztánit Thesszalonikiben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 21 migránst tartottak túszul a város külterületén egy raktárban, pénzt követelve szabadon engedésükért cserébe – közölték a görög rendvédelmi hatóságok szombaton.

Értesülések szerint az illegális bevándorlók – 13 eritreai, 7 pakisztáni és 1 mianmari – szerdán keltek át Törökországból az uniós tagállam területére, ahol a három feltételezett embercsempész a raktárépületbe vitte őket. A rendőrség úgy tudja, fejenként 2500 eurót (775 ezer forint) kértek a migránsokért. Az egyelőre nem derült ki, hogy a váltságdíj követeléseket kiknek címezték.

Pireusz, 2016. március 13.Migránsok egy váróteremben kialakított átmeneti szálláson az Athén melletti Pireusz kikötőjében 2016. március 13-án.MTI Fotó: Balogh Zoltán

Képünk illusztráció (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Egy ettől független ügyben a nap folyamán egy autósüldözésre került sor Thesszaloniki közelében. A rendőrök elől nagy sebességgel Athén felé menekülő jármű vezetője később elhagyta autóját, amelyben öt pakisztáni migráns is utazott. A görög rendőrség még keresi a szökésben lévő sofőrt.