Németországban is gondot okoz a bevándorlók integrálása

 

Kizárólag gázspray-vel mer közlekedni egy idős német nő a falujában, Merklingenben, fényes nappal. Sötétedés után pedig már ki sem mer menni egyedül az utcára, hiszen nemrég bevándorlók zaklatták.

A hölgy elmondása szerint egy fekete férfi kezdte zaklatni séta közben, azt mondta nekik a férfi, hogy nácik, majd egyre szemtelenebb lett és erőszakoskodni kezdett a nővel. Gázspray-vel védekeztek ellene, így a férfi elmenekült. Ingrid Buchner állítása szerint többször előfordult már ilyesmi, nemrég a főutcán délután öt órakor egy idős férfit is megtámadtak, elvették a pénztárcáját.

A nő úgy fogalmazott: elárasztották őket a bevándorlók. Szerinte a muszlimok nem tudnak integrálódni a keresztény társadalomba. A településen két migránsszálló is van, ahol rendszeresen gyújtogatnak, a rendőrség és a tűzoltóság pedig tehetetlen. Az idős hölgy unokája miatt is aggódik, mert a huszonegy éves lányt már többször érte támadás. Elmondása szerint a tömegközlekedési eszközök általában tele vannak bevándorlókkal, az unokáját nemrég fiatal férfiak kezdték zaklatni, de senki nem segített neki – idézte fel a nő.

Gyakori az erőszak

Németországban egyre többször fordul elő, hogy megerőszakolnak, szexuálisan zaklatnak nőket, különösen a nagyobb városokban. Korábban igyekeztek eltitkolni ezeket az eseteket, most már azonban a helyi lapok és az internetes portálok is beszámolnak a bűncselekményekről.

2016 októberében Freiburgban egy orvostanhallgató lányt gyilkolt meg brutálisan egy afgán bevándorló. Tavaly decemberben Kandelban több késszúrással gyilkoltak meg egy fiatal lányt, Esslingenben pedig néhány hete egy kiskorút erőszakolt meg egy büntetett előéletű afgán menedékkérő. Ez ügyben még folyik a nyomozás, egyelőre annyit tudni, hogy a kislány és az édesanyja csak két nappal az eseményeket követően mertek feljelentést tenni.

Az AfD Baden-Württemberg tartományi belpolitikai szakértője úgy fogalmazott: a 13 éves lány megerőszakolása a német jog és a német politika teljes csődjét jelenti. Hozzátette: most már azzal kellene foglalkozni, hogyan lehetne megakadályozni az ehhez hasonló erőszakos bűncselekményeket.

Lars Patrick Berg belpolitikai szakértő elmondta, a rendőrségi adatok azt mutatják, hogy jelentősen megnőtt a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények száma, mindenekelőtt a szexuális zaklatások, a nemi erőszak, bolti lopások és a droggal kapcsolatos visszaélések is. Legfőképpen azokon a helyeken, ahol regisztrálják őket – mondta Lars Patrick Berg.

A politikus szerint nagy gondot jelent, hogy a bevándorlók között sok az analfabéta. Hozzátette: szerinte ezeket az embereket lehetetlen integrálni.

Inkább elköltöznek 

Az M1-nek kedden egy Baden-Württembergből érkező német család nyilatkozott.  Ők a bevándorlók miatt szeretnék elhagyni németországi otthonukat. Állításuk szerint egész Németország olyan, mint egy no-go zóna. Azt tervezik, hogy Sopronban vesznek házat.

Az apa elmondta, aggódik felesége és lányai biztonsága miatt., mert a kormány nem védi meg őket Németországban, a bevándorlóknak kedveznek a bíróságokon és az önkormányzatoknál is, a rendőrség pedig nem tudja megóvni őket az esetleges támadásoktól.