Egy utánfutóban elbújva találtak öt embert Nagylaknál

 

Az öt illegális bevándorlót péntek hajnalban a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhelyen tartóztatták fel – közölte honlapján a román határrendészet.

A migránsok a ponyvával födött utánfutó első felébe zsúfolódtak be, és csomagokkal takarták el őket. A norvég rendszámú gépkocsival és utánfutóval egy román állampolgár jelentkezett a Romániából való kilépésre hajnali egy óra után.

Amint a román határrendészet közölte: az első vizsgálatok eredményei szerint a két férfi, két nő és egy gyermek közül az egyik férfi iráni, négyen pedig irakiak. Valamennyien elismerték, azért próbáltak Magyarországra jutni, hogy onnan a schengeni térség egyik nyugat-európai országa felé folytassák az útjukat. Valamennyiük ellen tiltott határátlépési kísérlet, a sofőr ellen pedig embercsempészet miatt indult vizsgálat.

A közzétett adatok szerint tavaly megháromszorozódott a migrációs nyomás a román határokon, ezen belül a – Romániából kiszökni próbálók által célba vett – magyar (schengeni) határon az előző évinél ötször több határsértőt állítottak meg.