Négyszeres halálbüntetést kapott a kislányokat megerőszakoló pakisztáni gyilkos

 

A férfire, aki megerőszakolta és megölte a hétéves Zainab Anszárit a négyszeres halálbüntetésen túl egy életfogytiglani és egy hétéves büntetést, valamint kétmillió rúpia pénzbüntetést is kiszabott a bíróság – tudatta szombaton az ügyészség.

Az ügy óriási felháborodást váltott ki a dél-ázsiai országban. ”Az elsőrendű vádlott beismerte tettét” – mondta el Ehtesám Kadír, Pandzsáb főügyésze. A tárgyalást Lahor központi börtönében, egy terrorellenes bíróságon tartották.

A vádlott nyolc másik kislány megerőszakolását is beismerte, és kilenc áldozata közül hét meghalt. ”Elégedett vagyok az ítélettel, és azt szeretném, ha nyilvánosan akasztanák fel” – mondta el a januárban meggyilkolt, hétéves Zainab édesapja.

Zainab Anszárit az ország középső részén, Kászurban rabolták el. Holttestét egy héttel később egy szemétdombon találták meg. A gyilkosság megrázta Pakisztánt. Zainab neve jelszóvá vált a tüntetők körében, akik azt követelték, hogy a hatóságok akadályozzák meg az ilyen szörnyűségeket. Kászurban ugyanis tavaly több tucat kislányt raboltak el, gyilkoltak vagy erőszakoltak meg.

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.