Lövöldözés volt egy floridai középiskolában – Videó

 

A Parkland nevű településen legalább húszan megsebesültek – a legfrissebb információk szerint egy halálos áldozat van.

A Fort Lauderdale városától északra fekvő Parkland iskolájának környékét lezárták, tart az iskolában lévő diákok kimenekítése. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai a helyszínen vannak. Az első értesülések szerint a tanítás végén dördültek el a lövések, a gyanúsított, egy fehér férfi elmenekült, ám azóta a hatóságoknak sikerült elfogniuk; jelenleg már őrizetben van – írja az Independent. A CNN videóján jól nyomon követhető a diákok evakuálása:

 

 

Egy rémült diák társaival együtt a szekrénybe bújt, majd SMS-ben kezdte tájékoztatni a CBS egyik riporterét, míg egy másik tanuló az asztalok alá rejtőzve készített egy fotót, melyet a Twitteren osztott meg a következő üzenettel: „Bennrekedtünk; a helyi hírek húsz áldozatról beszélnek”.

 

 

Az amerikai televíziókban sugárzott légi felvételek tanúsága szerint diákok hosszú sora, felemelt kézzel, rendőrségi biztosítás mellett vonul ki az iskola épületéből. Az iskolát egy tucatnyi rendőrautó és egy páncélozott jármű veszi körül.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről.