Mérgezett étellel akarta móresre tanítani férjét

 

Növénymagot morzsolt férje csilis babjába egy 50 éves virágárusnő Észak-Németországban – most gyilkossági kísérlet vádjával kell szembenéznie a lübecki bíróságon.

Miután az 57 éves férfinál látási problémák, súlyos hasmenés és hányás jelentkezett egy tavaly augusztusi éjszakán, azonnal arra gondolt, hogy a felesége állhat a dolog mögött. Elment az orvoshoz, hogy széklet- és vizeletvizsgálatot csináltasson, majd megosztotta gyanúját a rendőrséggel. A csilis bab titkos összetevője ugyanis az „öngyilkos faként” is ismert Cerbera odollam nevű növény magja volt.

A virágárusnő azt állítja, hogy nem akarta megölni a férjét. Mint fogalmazott: „csupán azt akartam, hogy ugyanolyan gyomorfájdalmak kínozzák, mint amilyeneket ő okozott nekem hónapokon keresztül”. Az ügyészek szerint az asszony belemorzsolta a magokat az immár volt férje csilis babjába, hogy megölje őt, mert nem akarta kifizetni a válási procedúrával járó költségeket.

A nő azzal vádolja a férfit, hogy az szexuális vágyálmaival zaklatta őt. A volt férj azt állítja, régóta gyanította, hogy az asszony megcsalja őt egy másik férfival – az ügyben márciusra várható ítélet.