Hárommilliós adományt kap a Kanizsai Dorottya Kórház

 

Kórházfelújításokról szóltak a hírek az elmúlt hetekben. Zajlik az Egészséges Budapest Program. Makón is bejelentettek több fejlesztést. Nagykanizsán pedig 3 millió forintból bővítik a kórház gyermekosztályát – hangzott el az M1 délelőtti műsorában.

A pénzből új és nagyon fontos műszereket kapott a kórház az Egy Szív a Gyermekekért Alapítványtól. Ezek között olyan gépek szerepelnek, amelyek segítenek az újszülöttek ellátásában, állapotuknak követéseben és folyamatos ellenőrzésében – mondta el Nád Márta, a Kanizsai Dorottya Kórház osztályvezető főorvosa.

A kórház az elmúlt években sok felújításon ment keresztül, több pályázatot is elnyert, összesen csaknem 7 milliárd forint értékben – tájékoztatott Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

Hozzátette, a pénzből legfőképp épületrészeket újítottak fel, és korszerűbb gépeket és műszereket szereztek be. A közeljövőben pedig további fejlesztéseket is terveznek, az anyaszállás szobáit szeretnék felújítani, hogy az újdonsült anyukák és hozzátartozóik is kellemesebben érezzék magukat – jegyezte meg a főigazgató.