Ünnepi ebédet főztek a Kapuvári ÍzvadÁszok a római szegényeknek

 

Ötszáz személyre készített meleg ételt a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén szombaton. Az amatőr főzőcsapat 2015-től minden évben vízkereszt ünnepén segít a római rászorulókon. Az olasz főváros központi Trastevere negyedében található szegénykonyhán tömött sorokban várakoztak a szegények a magyarok főzte ünnepi ebédre.

A csapatot vezető Magyar László elmondta, hogy a rászorulók segítését missziójuknak tartják Kapuváron éppúgy, mint Rómában.


A Szent Egyed közösséggel kialakított együttműködés keretében immáron hagyománnyá vált, hogy december 25-én a közösségi budapesti templomában rendezett ünnepi ebédet készítik el, majd vízkeresztkor a Szent Egyed közösségnek a Vatikánnal szomszédos konyháján főznek a szegényeknek.

Magyar László hangsúlyozta, hogy az ÍzvadÁszok munkáját egész Kapuvár segíti. Kiemelte Hámori György polgármester és az önkormányzat támogatását, valamint a kapuvári vállalkozók nyújtotta segítséget, akik ingyen adták a pirospaprikát és a savanyúságot is.

A rászorulók 75 százaléka a római utcákon élő külföldi. Ezért esett a választás a csirkehúsra, amelyet a muzulmán vallásúak is fogyaszthatnak.