Spöttle: Bűnszervezetekhez csatlakoznak a migránsok Németországban

 

Két éve óriási botrány volt a kölni molesztálásokból, több száz nő mondta, hogy bántották. Mára egy német tanulmány kimutatta: a bűncselekmények 90 százalékát bevándorlók követik el.

Egy regionális lap arról számolt be, hogy újév hajnalán, a speyeri dóm kertjében megtámadtak és megerőszakoltak egy 27 éves nőt. Az elkövető egy 23 éves szudáni férfi, aki két órán keresztül fogdosta és molesztálta a nőt. Végül elfogták.

Egy friss tanulmány szerint 10-ből 9 bűncselekményt bevándorlók követtek el az egyik német tartományban.

Egyedülálló férfiak követik el a bűncselekményeket

A Zürichi Egyetem kriminológusai tanulmányukban kitérnek arra, miért ilyen magasan reprezentált a migránsok aránya a bűnügyi statisztikákban. Okként azt említik, hogy a menekültek 14 és 30 év közötti férfiak, akik többségében egyedül érkeznek, és férfiközösségekben élnek Németországban.

A tanulmány szerint ezeket az egyedülálló férfiakat le kell kötni, hogy ne kövessenek el bűncselekményeket.

Bautzen, 2016. szeptember 15. A 2016. szeptember 15-én közreadott felvételen egy rendbontó menedékkérőt vesznek őrizetbe német rendőrök a jobboldali nézeteket valló német fiataloknak egy köztéren gyülekező csoportja mellett a szászországi Bautzenben szeptember 10-én. A szász városban szeptember 14-én este mintegy 80 fiatal lakos és 20, helyben elszállásolt fiatal menedékkérő került összetűzésbe azt követően, hogy a szélsőjobb irányvonalat követő fiatalok „Bautzen a németeké” jelentésű szlogent skandáltak. A menedékkérők a helyszínre vezényelt mintegy 100 rendőrt megdobálták, akik paprikaspray-vel és gumibottal léptek fel a támadókkal szemben. (MTI/EPA/Xcitepress/Christian Essler)

Rendbontó menedékkérőt vesznek őrizetbe német rendőrök egy szászországi városban (MTI/EPA/Xcitepress/Christian Essler)

Csak a bűnözésből tudják fenntartani magukat

Az eheti statisztikák szerint 549 ezer olyan migráns él Németországban, akiket kutasítottak, akiknek már el kellett volna hagyniuk az országot – közölte Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Közülük 300 ezren már nem részesülnek semmiféle anyagi segítségben a német állam részéről – tette hozzá. „Értelemszerűen ezek az emberek csak bűnözésből tudják fenntartani magukat, legyenek azok utcai rablások, betörések, vagy drogkereskedelem” – mondta.

A szakértő a statisztikákból kiemelte, hogy a gyilkosságok száma egy év alatt 100 százalékkal növekedett, majd hozzátette: nagyrészt a migrációs központokban „esnek egymásnak” az emberek.

Megemelkedett a szexuális zaklatások száma is, a tömeges nemi erőszakok száma egy év alatt 131 százalékkal növekedett – hangsúlyozta Georg Spöttle.

Nem tanulásra fordítják a pénzt

A Zürichi Egyetem tanulmánya szerint „több pénzt kellene adni a bevándorlóknak, hogy szakmai tudásukat érvényesíthessék, kamatoztathassák”.

A szakértő elmondta: a beérkezettek 90 százaléka analfabéta, a saját nyelvén is, különösen az észak-afrikaiak. Georg Spöttle szerint nincs is bennük akarat, hogy elkezdjenek tanulni és dolgozni. „Eszükbe sem jut, hogy a kapott pénzt valamilyen oktatási célra fordítsák” – fogalmazott.

A nyelvtanulásra való hajlandóság, vagy annak eredményessége – néhány pozitív példa kivételével – nagyon alacsony a migránsok körében – közölte.

Megtalálták a számításaikat

Németországban van egy ezer főt számláló, észak-afrikaiakból álló szervezet, amely nagy értékű gépjárműveket lop. A gépkocsikat különböző mediterrán kikötőkbe viszik, és onnan szállítják őket tovább Észak-Afrika vagy a Közel-Kelet felé – mondta a szakértő.

A migránsok megtalálták a számításaikat, úgy gondolják, hogy amíg ki nem utasítják őket, addig kell „megszedni magukat” – vélekedett Georg Spöttle.