Megnyitották a londoni metróállomásokat

 

Újra megnyitották a metróállomásokat. A rendőrség közlése szerint nem találtak gyanúsítottakat, vagy bizonyítékot arra, hogy lövések dördültek volna el a helyszínen.

Újra megnyitották a metróállomásokat a forgalom előtt.

Gyarmati István, biztonságpolitikai szakértő a Hirado.hu-nak úgy nyilatkozott: a karácsonyi egy több szempontból is veszélyeztetett időszaknak számít. Egyrészt, ilyenkor sok ember gyűlik össze egy helyen, és a támadók komolyabb károkat tudnak okozni, másrészt, a támadásoknak karácsony előtt vallási, szimbolikus üzenete is van.

A szakértő hozzátette, az általános terrorveszély miatt is nagyon fontos védekezni az esetleges támadások ellen, azonban a fentebb említett szempontok miatt meg kell tenni mindnen lehetséges biztonsági óvintézkedést.

“Ha lehet ilyet mondani, nemcsak a mai londoni incidens kapcsán, de már az ünnep jelentősége miatt is a legfokozottab intézkedésekre van szükség” – tette hozzá.

Amint arról korábban beszámoltunk, kiürítették péntek este a London belvárosában lévő Oxford Circus és Bond Street metróállomásokat, egyelőre közelebbről nem részletezett incidens miatt. Egyes jelentések szerint lövéseket is lehetett hallani. Az állomások környékét a rendőrség lezárta. A brit közlekedési rendőrség első megfogalmazása szerint egy “utassal összefüggő” incidensről van szó, de konkrétumokat a hatóságok egyelőre nem közöltek.

 

Az Oxford Circus és a Bond Street metróállomások egymás után következnek a londoni belvároson áthaladó Central Line metróvonalon.

A környéken több tízezres tömeg vásárolt a Black Friday estéjén.