Magyar sikerek a budapesti superfight muaythai és K-1 küzdőport gálán

 

A 75 kilogrammos Bereczki Dominik nyerte a román Anghel Cardos ellen szombat este az újpesti Madárfészek Ökölvívó Akadémián telt ház, 700 néző előtt megrendezett második Superfight Series Hungary elnevezésű muaythai és K-1 küzdősport gála főmérkőzését.

A magyar versenyző egyhangú pontozással bizonyult jobbnak Szatmárnémetiből érkezett ellenfelénél a 3×3 perces, K-1 szabályrendszer szerinti összecsapáson.

A szervezők tájékoztatása szerint az est másik kiemelkedő találkozóján a juniorként muaythai Európa-bajnok, 19 esztendős, 67 kilogrammos Szána Patrik 3×3 perces, nagy csatában ugyancsak egyhangú pontozásos győzelmet aratott az ukrán Andrij Illics ellen, aki a sportág legendás alakjának, Artur Kisenkónak a tanítványa.

A profi program egyetlen női összecsapásán K-1-ben az 54 kilós Furó Virág szintén pontozással bizonyult jobbnak az osztrák Melanie Djordjovicnál.

Az angol mintára megtartott gála hat amatőr és kilenc profi meccsből állt.

A rendezvény sztárvendége az ukrán Artur Kyshenko kick-box világbajnok volt. Profi harcosoknak szánt bemelegítéssel kezdte szombati szemináriumát, majd olyan technikákat mutatott a hazai thai boxosoknak, amikkel felülkerekedhetnek ellenfeleiken. Artur Kyshenko szemináriumára haladó harcosok, ifjú tehetségek és edzők jelentkeztek, akik számára nagy megtiszteltetés volt a világhírű sportolótól tanulni. Kyshenko a szeminárium résztvevői között az új bajnokokat is kereste – közölte az M1 Híradója.