Szívrohamot kapott Iker Casillas, állapota stabil

 

Iker Casillast, a Porto labdarúgócsapatának spanyol kapusát szívrohammal kórházba szállították, de élete nem volt veszélyben.

Iker Casillas szívinfarktust kapott a szerdai edzésen. A tréning azonnal félbeszakadt, hogy orvosi ellátásban részesüljön a kapus, akit jelenleg a CUF Porto kórházban ápolnak. Casillas állapota stabil, a szívproblémát megoldották” – olvasható a klub honlapján megjelent közleményében.

A 37 éves játékos – aki a szezon hátralévő részében már nem lép pályára – szerda este a közösségi oldalán megosztott egy kórházi fotót, amelyhez hozzáfűzte: a nagy ijedtség után erősnek érzi magát, és most megfelelő felügyelet alatt áll. Ezen kívül köszöni a támogató üzeneteket.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt.

Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer, a klub világkupát háromszor hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán igazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt.

A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.