Hírek Casillas állapotáról - FOTÓ

 

A sportvilág egy emberként könnyebbülhet meg Iker Casillas közösségi médiában megjelent fotója kapcsán. A spanyol kapuslegenda – mint azt mutatja – jobban érzi magát, és a kép alatta azt írta: „nagy ijedtség után erősnek érzi magát, és most megfelelő felügyelet alatt áll”, ezen kívül megköszönte a támogató üzeneteket is.

A klub honlapján megjelent közlemény szerint „Iker Casillas szívinfarktust kapott a szerdai edzésen. A tréning azonnal félbeszakadt, hogy orvosi ellátásban részesüljön a kapus, akit jelenleg a CUF Porto kórházban ápolnak. Casillas állapota stabil, a szívproblémát megoldották”.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer, a klub világkupát háromszor hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán igazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.