Németh-országos csúcs, Hosszú-aranyérem és megosztott első hely

 

Országos csúccsal (48:17) nyerte a 100 méteres férfi gyorsúszást Németh Nándor az országos bajnokságon, a mögötte célba érő Kozma Dominik 2017-es rekordját döntötte meg kilenc századmásodperccel. A hölgyeknél Jakabos Zsuzsanna nyert.

A 400 méteres női vegyes úszást Hosszú Katinka magabiztosan nyerte, a második Kapás Boglárka lett, de időeredménye rosszabb, mint Jakabos Zsuzsanna glasgow-i ideje, így a nyári vb-n Hosszú és Jakabos indulhat ezen a távon.

A férfiaknál ebben a számban Verrasztó Dávid volt a leggyorsabb, de a mögötte Bernek Péter, Gyurta Gergely, Holló Balázs sorrendben célba érő hármas is teljesítette az olimpiai A-szintet.

A legszorosabb eredményt a 200 méteres férfi mellúszás döntője hozta, Horváth Dávid és Kutasi Máté azonos idővel (2:13.18) osztozott az első helyen. Nőknél Békési Eszter lett a táv győztese.

A 200 méteres férfi hátúszást Telegdy Ádám, a nőit Burián Katalin nyerte, mindkét versenyző teljesítette az olimpiai A-szintet. A 4×100-as férfi gyors váltóban a BVSC, nőiben a Győr lett az országos bajnok. További részletek az m4sport.hu oldalon olvashatók.