Solksjaer hároméves szerződést kötött a Manchester Uniteddel

 

Véglegesítette pozíciójában Ole Gunnar Solskjaer vezetőedzőt a Manchester United. Az együttes korábbi legendás játékosa hároméves szerződést kötött az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő klubbal.

A 46 éves norvég tréner december 19-én – a menesztett José Mourinho utódjaként – ideiglenesen vette át a csapat irányítását, amellyel azóta 19 mérkőzésen 14 győzelmet aratott két döntetlen és három vereség mellett. Irányításával kinevezése óta a gárda a legtöbb pontot szerezte a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában pedig a Paris Saint-Germainnel szemben úgy jutott a legjobb nyolc közé, hogy az első mérkőzésen, az Old Traffordon 2-0-ra kapott ki. Az MU a BL-negyeddöntőben a Barcelonával találkozik majd.

AManchester United vezetőedzője,Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: MTI/ EPA/Neil Hall)

„Már az első napon otthon éreztem magam. Megtiszteltetés volt a Manchester United játékosának lenni, ahogy most az edzőjének is. Fantasztikus volt az első néhány hónap, mindig erről a munkáról álmodtam, bízom benne, hogy folytatni tudjuk a sikeres szereplésünket, megérdemli a szurkolótáborunk” – nyilatkozta Solskjaer, aki csatárként 1996 és 2007 között 366 mérkőzésen 126 gólt szerzett a manchesteri együttesben.

Az MU 30 mérkőzés után 58 ponttal az ötödik az angol bajnoki tabellán.