A magas és az alacsony találkozása egy amerikai kosárlabdapályán

 

Tacko Fall 231 centiméterével minden idők egyik legmagasabb kosárlabdázója, aki az amerikai egyetemi bajnokságban játszott.

A CBS Sports pályaszéli riportere és az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő UCF Knights játékosa mérkőzés előtt összeállt egy nem hétköznapi fotóra. Az ember azt hinné szerkesztett képet lát, de ez a valóság. Tacko Fall, a 24 éves center 231 centiméter, Tracy Wolfson amerikai sportriporter pedig 157 centiméter magas.

Fall a maga 231 centiméterével holtversenyben minden idők harmadik legmagasabb játékosa, aki az egyetemi bajnokságban játszott.

A fiatal játékos tizenhat éves korában érkezett az Egyesült Államokba Szenegálból. Először Texasban játszott, majd egy kisebb vargabetű után kötött ki az orlandói UCF Knights csapatánál, ahol centert játszik.

Az  egyetemi bajnokságban négy év alatt dobásátlaga 74 százalék és ha utolsó szezonját is 70 százalék felett zárja, akkor ebben a statisztikában ő lehet minden idők legeredményesebb NCAA játékosa.

Az amerikai sajtó szerint még kérdéses, hogy folytatja-e a profik között Tacko Fall, aki mérnökként szeretne dolgozni. Egyes vélekedések szerint az ő játékstílusa nem passzol az NBA-ban honos modern játékfelfogáshoz.

Valószínűleg a magassága már nem biztosít akkora előnyt a csupa erőcenterekkel felálló ellenfelekkel szemben.