Ole Gunnar Solskjaer beállíthatja Sir Alex Ferguson MU-rekordját az Arsenal ellen

 

A Manchester Unitedet irányító Ole Gunnar Solskjaer arcát a londoni Arsenal felé fordítja a hétvégén a Premier Ligában, és egy győzelemmel beállíthatja Sir Alex Ferguson rekordját.

Álomba illő kezdés, amit Ole Gunnar a Manchester menedzsere múlt december óta produkált. Visszatért a „jó érzés”-tényező, valamint mindenekelőtt a szórakoztató és hihetetlen futball, amely régóta eggyé vált a klubbal.

Az a státusz, hogy Solskjaer egy legenda, már igazolást nyert a hétközi Paris Saint-Germain elleni varázslatos győzelemmel, de most a belföldi kihívásokra kell összpontosítania, arra, hogy egyenes ágon juttassa csapatát a Bajnokok Ligája következő szezonjába.

Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző öröme a PSG elleni győzelem után, március 6-án (Fotó: EPA/Ian Langsdon)

Tény és való: ha a United idén Európa top trófeáját a magasba emeli, akkor automatikusan kvalifikálja magát a következő évi megmérettetés csoport körébe.

Egyelőre azonban minden szempár az Arsenalra szegeződik ezen a hétvégén. Győzelmével a United megerősítheti helyét a negyedik pozícióban, a Premier Ligára koncentrálva. Teheti mindezt csupán néhány héttel azután, hogy ez valószínűtlennek,  talán csak álomnak tűnt.

Ha a Bajnokok ligája nem lenne elég motiváció, a United-ot lenyűgöző idegenbeli formája is ösztönözni fogja, az, hogy egy másik rekordnak is nekifuthatnak.

A csapat jelenleg a Premier Liga leghosszabb győzelmi sorozatánál tart 10 győzelemmel és 2 döntetlennel, amióta Solskjaer tavaly karácsony óta átvette az irányítást.

Az Old Trafford újra erődítménnyé válhat, de teljesítményük még hatásosabb most, távol az otthonuktól. Nem csak az Arsenalt, a Chelsea-t és a Paris Saint-Germaint verték meg idegenben a kupamérkőzéseken, de mind a 6 idegenbeli Premier Liga-meccsüket megnyerték Solskjaerral.

 

Egy újabb győzelemmel az Emirates stadionban már a hetedik idegenbeli győzelmüket arathatják, először azóta, hogy elérték ezt a mérföldkövet 1993 áprilisa és augusztusa között Sir Alex Ferguson vezetésével.

Az tény, hogy Ole lendületben van, és minden idők legnagyobb United-menedzserével szállhat versenybe.