Mi lehet a Manchester United sikerének titka?

 

A Manchester United és a szerb válogatott védekező középpályása szerint Ole Gunnar Solskjaer pozitív hozzáállása az elmúlt hetek sikerének egyik magyarázata.

Mióta kirúgták José Mourinhót december 18-án, a norvég edző vezetése alatt a United 11 mérkőzésből tízet megnyert.  Az elmúlt két hónapban Solskjaer csapata szerezte a legtöbb győzelmet, a legtöbb gólt (23) ugyanakkor a legkevesebb gólt kapták (8). 

Nemanja Matic elárulta a titkot. A norvég edző érkezésével teljesen megváltozott a hangulat az öltözőben.

„Mindig pozitív a hozzáállása, még akkor is amikor nem játszunk jól. A sajtótájékoztatón is ezt látom” – mondta a 30 éves játékos.

Nem sokkal azelőtt, mielőtt menesztették volna a portugál edzőt, Mourinho nyíltan bírálta játékosait, és nyomott volt a hangulat az öltözőben.

Solskjaer vezetése alatt szembetűnő Pogba játékának javulása. A csapat körüli pozitív hangulat kedvezően hatott a francia középpályás játékára, aki szórja a gólokat.

A 45 éves norvég edző szerint Pogba világklasszis, és sokat jelent a csapat számára.

A csapatban mindenki tudja, hogy képes a koncentrációra – mondta a tréner. Számos remek csapatban játszottam és edzőim azt mondták, hogy mindenkinek ki kell venni a részét a csapatmunkából. Ha sikeresek szeretnék lenni, akkor meg kell adni a bizalmat a játékosoknak, hogy hozzátegyék részüket a játékhoz – mondta a norvég edző.

Kedden a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben folytatódhat a sorozat. Kedvező előjel a Vörös Ördögöknek, hogy sem Neymar, sem Cavani nem lép pályára.