Saoirse Ronan: Nem tudom mi lett volna velem, ha anyukám nincs mellettem

 

A fiatal színésznőt édesanyja védte meg a filmipar árnyoldalaitól.

Kilencéves korától reflektorfényben élt a most 24 éves Saoirse Ronan. Háromszor jelölték Oscarra (Vágy és vezeklés, Brooklyn, Ladybird), mégsem tette tönkre a hírnév, mint számos hollywoodi sztárpalántát, aki nagyon fiatalon kezdett forgatni. A megfejtés: édesanyja vigyázott rá.

Saoirse Ronan (Fotó: Sipa USA)

Saoirse Ronan (Fotó: Sipa USA)

„Nem tudom, mi lett volna velem, ha anyu nincs mellettem – meséli a színésznő a Harper’s Bazaar UK februári számában megjelent interjújában. – Biztos, hogy számos rossz dolog hatott volna rám, ha anyu nem vigyáz rám annyira.”

A #MeToo-val (a hollywoodi zaklatási botrányok hatására keletkezett tiltakozó és jogvédő mozgalom) kapcsolatban elmondta, hogy neki soha nem volt ilyesfajta rossz élménye. „Tudatában voltam annak, hogy az iparágban vannak emberek, akik visszaélnek a hatalmukkal, galádak és tisztességtelenek. De én soha nem lettem áldozat, amiért anyunak tartozom hálával.”

Az ír színésznőt legközelebb a Két királynő című történelmi drámában láthatjuk. Stuart Máriát alakítja, aki szembeszáll I. Erzsébettel (Margot Robbie) az angol trónért.