Nehéz kilépni a Messengerből, de lehetséges

 

Még a Google-nél is nehezebb elszakadni a Facebook szolgáltatásaitól, annyira ragaszkodnak a mobiljainkhoz.

Nézzük meg a Facebook Messenger beállításait: bárhogy keressük, sehol nincs benne „Kijelentkezés” gomb.

Mióta a Facebook úgy döntött, hogy a Messenger külön, önálló alkalmazásként működik tovább, az üzenetküldő alkalmazásnak egyszerűen nincs saját logout lehetősége: ha egyszer bejelentkezett valaki, az benn is marad.

(Fotó: Shutterstock)

(Fotó: Shutterstock)

Sok felhasználót bosszant ez a rámenősség: ha nehezen is, de ki lehet lépni a Messenger applikációból.

Kétféle módon lehet kijelentkezni az androidos alkalmazásból.

Töröljük a Messenger app adatait

1. Lépjünk be a készülék „Beállítások” menüpontjába.
2. Mielőtt bármit teszünk, nyissuk be a futó alkalmazások listáját és zárjuk be a Messengert, különben a kijelentkezést nem tudjuk véghez vinni.
3. A Beállítások / Alkalmazások menüt megnyitva görgessünk le a Messengerhez, lépjünk be a „Tárhely” opcióba.
4. Válasszuk az „Adatok törlése” és a „Gyorsítótár törlése” opciót.

messenger adattorles

Ezek után abból fogjuk látni, hogy kiléptünk az applikációból, hogy a telepített alkalmazások között kiválasztva a Messengert, nem leszünk bejelentkezett állapotban.

Tipp:

Erre a megoldásra akkor is szükség lehet, ha másnak adjuk kölcsön a mobilt, hogy például ellenőrizze a Facebook-üzeneteit, vagy elküldjön egyet a saját nevében.

Ilyenkor az applikáció a saját nevünkben léptet be, s talán mégsem szerencsés, ha a nevünkben megy el az üzenet, illetve akarva-akaratlan olvasni tudja az illető az eddigi üzenetváltásainkat.

Kijelentkezés a Facebook alkalmazás segítségével

Akinek Messenger található a telefonján, annak jó eséllyel Facebook appja is van telepítve. Az androidos Facebook alkalmazásban érintsük meg a jobb felső sarokban található tovább gombot (három vízszintes vonal), lapozzunk a Beállítások és adatvédelem pontra, ezen belül kattintsunk a Beállítások menüpontra.

Ott érhető el a Biztonság opció, amin belül válasszuk ki a Biztonság és bejelentkezés lehetőséget. Ekkor látható lesz, hol vagyunk bejelentkezve, s csak válasszuk a Messenger munkamenetet, és a Kijelentkezés lehetőséget.

Tipp:

Ha nem akarunk kijelentkezni a Messengerből, akkor is, már csak biztonsági okokból is érdemes felkeresni az említett menüpontot, mert néha egészen aggályos helyeken maradhattunk (idegen készülékeken) bejelentkezve.