Először együtt a Petőfi Tv-ben: a Skorpió és Balázs Fecó

 

Különleges koncertet láthatnak november 19-én a Petőfi Tv nézői: a Skorpió együttes és Balázs Fecó hossszú pályafutásuk során először zenélnek együtt.

Balázs Fecó a Skorpióval és Frenreisz Károllyal sosem adott közös koncertet, “párhuzamosan élték a zenei életüket, de valójában most voltak először együtt egy színpadon” – mondta Medvegy Anikó csatornaigazgató.

Az Akusztik színpadán a Skorpió zenekar – Frenreisz Károly (ének, basszusgitár, szaxofon), Szűcs Antal Gábor (gitár, a Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa), Tátrai Tibor (gitár), Pálvölgyi Géza (billentyűs hangszerek és Németh Gábor (dob) – vendége lesz Balázs Fecó.

Frenreisz Károly Kossuth-díjas rockzenész, zeneszerző a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban résztvevők olyan filmeket idéztek meg, melyek helyszínéül a rendezők a Balatont választották. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Frenreisz Károly Kossuth-díjas rockzenész ( MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Balázs Fecó az Akusztik színpadán mesél egyebek mellett arról, hogy Frenreisz Károllyal annak idején egy felvételi vizsgán találkozott konzervatóriumban, ahol az ének szakról eltanácsolták őket. Így Balázs Fecó zongorán, Frenreisz Károly pedig klarinéton jutott be az iskolába.

Balázs Ferenc (Balázs Fecó) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész és zenekara, a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Korál koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Balázs Ferenc (Balázs Fecó) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész és zenekara, a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Korál koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 5-én  (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Az első Skorpióval közös fellépésen Balázs Fecó három, számára meghatározó korszak dalaiból ad elő részletet, ezzel valamelyest összefoglalja munkáságát. Az 1960-as éveket a Neoton Szemedben könnyek című dalával indítja, majd a 70-es évekbe tér át. Hallhatnak a műsor nézői pár sort a Kőfalak leomlanak és az Anyám vigasztalj! című dalokból, utolsóként pedig Balázs Fecó egyik legnagyobb slágerét a Maradj velem! című szerzeményt adja elő – beszélt a részletekről a csatornaigazgató.

A Skorpió együttes 1976-ban ( MTI Fotó: Bara István)

Archiv felvétel: a Skorpió együttes 1976-ban (MTI Fotó: Bara István)

A Metróval és a Locomotiv GT-vel aratott sikerei után Frenreisz Károly 1973-ban alapította meg saját együttesét, a Skorpiót. Az elmúlt évtizedekben 8 nagylemezük és 2 válogatás albumuk jelent meg, hazánkon kívül Európában is számos helyen koncerteztek. Legismertebb slágereik A rohanás, a Folyóparton ülve, az Azt beszéli már az egész város és az Így szólt hozzám a dédapám.
A Skorpió-Balázs Fecó Akusztikot november 19-én 22 óra 40 perctől láthatják az M2-Petőfi TV nézői.