Menőzni jó lesz a méregdrága Huawei Porsche okostelefon

 

De vajon miért versenyez padlógázzal egy vállalat önmagával?

(Képek forrása: Huawei)

(Képek forrása: Huawei)

Alig múlt hat hónapos a Huawei prémiumtelefonjai, a már nevében is elegáns Porsche Design Mate 10 RS, de a gyártó már előrukkolt az utóddal, a Mate 20 RS-vel. Ami ugyanolyan túlzóan drága, mint az elődje, bár csakugyan jól néz ki.

A Porsche Design Mate 20 RS névadójához méltóan nem a kispénzű vevőket célozza meg: a 8GB RAM, 256GB ROM változatban euróból átszámítva mintegy 559 ezer, a 8GB RAM és 512 ROM esetén 691 ezer forintba kerül.

Mit nyújt ezért a Porsche márkanév? Csinos 256GB belső tárhelyet, valamint három hátlapi kamerát, egy 40 megapixeles fő-, egy 20 megapixeles nagy látószögű és egy 8 megapixeles teleobjektívvel.

A készülék motorházteteje alatt a Huawei legújabb Kirin 980 lapkakészlete dohog (a világ első mobil 7nm-es chipje).

Van kijelzőbe „épített” ujjlenyomat-érzékelője és arcfelismerés a feloldáshoz.

Ez mind nagyon szép, a kamerától az arcfelismerésen át a processzorig, de meg kell jegyezni, a készülék minden felsorolt, lényeges hardvereleme – a nevétől eltekintve – egy az egyben azonos a minap kihozott Mate 20 Pro-éval, csak annak súlyos százezrekkel alacsonyabb az ára.

És igen, az operációs rendszere az Android P-alapú EMUI 9.0, amit más Huawei zászlóshajók is rövidesen megkapnak. A leltár kedvéért említésre érdemes az új HiVision nevű funkció, amely mesterséges intelligencia segítségével azonosítja a festményeket és a tereptárgyakat, mint a Google Lens.

Ami az akkut illeti, a Mate 20 RS egy 4200mAh-s akkumulátort tartalmaz – pont úgy, mint az olcsóbb Mate 20 Pro.

Az érzékelhető különbség: a novembertől kapható Porsche Design Mate 20 RS hátlapja fekete bőrből (Kínában pirosból is) készül, közepén üvegcsík fut le. Egy ilyet elég kitenni az asztalra – előlappal lefelé, úgy menő – és már látszik is, hogy tulajdonosának anyagilag nincs oka panaszra.

Huawei-Mate-20-RS-back-and-front-bg