Hova tűnt Tom Cruise első felesége, Mimi Rogers?

 

A 80-as évek kitűnő színésznőjét mintha elnyelte volna a föld a válás óta.

Nem azért nem hallani Mimi Rogersről, mert ne lett volna az akkori korszellem szerint csinos és tehetséges színésznő, mert az volt. Az 1956. január 27-én, a floridai Coral Gables-ben született Rogers eredetileg Miriam Spickler néven látta meg a napvilágot.

Mimi Rogers és Tom Cruise. (Fotó: Getty Images/Paul Harris)

Mimi Rogers és Tom Cruise. (Fotó: Getty Images/Paul Harris)

A 80-as évek elején még csak sorozatokban hánykolódó fiatal színésznő amikor a maga 173 centijével fölétornyosult a köztudottan alacsony Tom Cruise-nak, a szerelem így is azonnal lángra lobbant, ami egy gyors házasságkötésben teljesedett ki.

A frigy három éven át egészen 1990-ig tartott. Csak a vak nem látja, hogy ez a rövid időszak éppen elég volt Rogersnek arra, hogy Tom Berenger oldalán a Testőrbőrben című thrillerben, Denzel Washingtonnal a Rátarti Quinnben, valamint Gary Busey-vel az Egy házban az ellenséggelben megalapozza a saját sikerét, amihez megvolt a megfelelő bombázó alakja, továbbá különleges határozott arcéle.

Tom Cruise ekkor már rég szárnyalt. Túl volt a Top Gunon, a Koktélon, az Esőemberen, a Született július 4-énen és a Mint a villámon. Jó parti volt bármely színésznőnek, így Mimi Rogersnek is, aki hat évvel idősebb Cruise-nál.

Alig találni jelentősebb filmet a színésznő utóbbi munkásságában, de a szubkulturálisan sikert, majd a kereskedelmileg bukást elkönyvelő Elveszve az űrben című időutazós, kifejezetten jó sci-fit leszámítva, tényleg nincs említésre méltó alkotás. Többször felbukkant még az X-aktákban, a Geena Davis Show-ban, hogy aztán ismét elnyelje a C-kategóriás sorozatok süllyesztője.

Mimi Rogers napjainkban. (Fotó: Getty Images/Amanda Edwards)

Mimi Rogers napjainkban. (Fotó: Getty Images/Amanda Edwards)

Amikor pedig a 2011-től hat epizódban feltűnt a Két pasi meg egy kicsiben, akkor is maximum egy „Nahát!”- érzésre futotta a nézőtől.Tom Cruise jótékony hatása odaveszett, Mimi Rogers pedig szinte megszűnt jelentős színésznőnek létezni.