Magyar kiberbiztonsági cégek csatlakoztak a világ egyik legjelentősebb IT-biztonsági kezdeményezéséhez

 

A Balasys és a Cyber Services több más régiós IT-security szolgáltatóval együtt lett a Cybersecurity Tech Accord része, írja a Microsoft News Center.

Krakkóban írta alá a Balasys és a Cyber Services a csatlakozási dokumentumokat a CyberSecurity Tech Accordhoz. A világ egyik legjelentősebb IT-biztonsági kezdeményezését 34 vezető digitális vállalat hívta életre: a Microsoft, a Dell, az Oracle, az SAP, a DocuSign, a HP, az Avast és a többiek célja a kibertér biztonságának növelése és a digitális világ polgárainak védelme. A Tech Accord titkársági teendőit is ellátó Microsoft, rendkívül agilis tevékenységének köszönhetően a tagok száma exponenciálisan nő: Krakkóban több cég is csatlakozik a kezdeményezéshez a régióból.

Abban a világban, amikor az emberek szinte a nap minden órájában használnak online szolgáltatásokat, kiemelt fontosságú a kibertér biztonsága. A hatékony védelem kiépítése rendkívül nehéz feladat olyankor, ha a digitális szolgáltatások szállítói nem közösen meghatározott, az informatikai biztonság alapjait szem előtt tartó módszertanok, sztenderdek és irányelvek szerint fejlesztik saját megoldásaikat.

A Cybersecurity Tech Accord kezdeményezés éppen a közös alapok megteremtéséhez nyújt segítséget: párbeszédre ösztönzi a globális és regionális technológiai vállalatokat, hogy közös erőfeszítéseket tegyenek az ügyfelek és a felhasználók védelme, a kibertér biztonsága érdekében.

Balasys

„Informatikusaink minden nap olyan technológiákat fejlesztenek, amelyek biztonságosabb hellyé teszik a kiberteret. Az üzleti szféra példaértékű együttműködése egyedülálló előrelépési lehetőséget kínál a biztonság területén, amelyet semmilyen jogszabályi előírás vagy ajánlás nem helyettesíthet” – fogalmazott Cseledi Sándor, a Balasys vezérigazgatója.

„A Cyber Tech Accord kiváló lehetőség arra, hogy számítógépes bűnözés ellen fellépő cégek – köztük a Cyber Services – még összehangoltabban, még hatékonyabban tudják kezelni és megelőzni a kibertámadásokat” – mondta Mádi-Nátor Anett, a Cyber Services vezérigazgató helyettese.

Cyber Services

Az iparági párbeszéd révén a Cybersecurity Tech Accord további kiberbiztonsági innovációk kiindulópontja lehet.

A Microsoft nyitja meg azt webes szemináriumsorozatot, amelynek célja a kiberbiztonság legjobb gyakorlatainak bemutatása. Az októberi „Bevezetés a felhőalapú számítástechnikába” címet viselő webinart továbbiak követik a többi aláíró „gondozásában”. Ezeken többek között szó lesz majd a titkosításról, a böngészővédelemről, a zsarolóvírusokról és egyéb kártevőkről, vagy az adathalászatról. Az együttműködő üzleti szereplők közös oktatóanyagok kialakítását is tervezik a közeljövőben.