A WIWE mobil EKG lett a Magyar Formatervezési Díj fődíjasa

 

Szép is, nem csak hasznos: az egri mobil EKG szívdiagnosztikai eszköz klinikai szintű EKG felvételt készít, kiértékeli a stroke, a hirtelen szívmegállás kockázatát.

WIWE-hasznalatban

Már beszámoltunk a névjegykártya méretű eszközről, ami gyakorlatilag bárhol, bármikor használható stroke, ritmuszavar és hirtelen szívmegállás kockázatszűrésére és diagnosztizálására.

Bár okostelefonnal működik, nem holmi kütyü: az Android és iPhone mobilokkal egyaránt kompatibilis EKG és szívdiagnosztikai eszköz orvosi és lakossági használatra készült, a Városmajori Szív- és Érgyógyász Klinikán is használják. Részletesen itt írtunk róla.

Mai hír, hogy a készülék formatervezésben is megállta a helyét.

A Magyar Formatervezési Tanács 2004-ben hívta életre a Design Hetet, ami tizenöt éves fennállása alatt a hazai designélet legrangosabb eseményévé nőtte ki magát. A tizenöt napos rendezvény nyitóeseménye a Magyar Formatervezési Díj és az idén tízéves jubileumát ünneplő Design Management Díj díjátadója, melynek küldetése, hogy a hazai kreatívipar kiváló produktumait elismerje, valamint felhívja rájuk és a designban rejlő gazdasági lehetőségekre a közvélemény és a vállalkozások figyelmét.

Az ünnepségen a szakmai zsűri a WIWE mobil EKG-t emelte ki fődíjasként és a „Termék” kategória nyerteseként.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által felajánlott díjak fontos küldetése, hogy a design ne csupán esztétikai kategóriát jelentsen, hanem egyre tudatosabban használják a benne rejlő gazdasági potenciált, valamint tudatosítsák jelentős innovációs katalizátor voltát.

„A design maga került a vállalati innováció, a hatékonyság és a növekedés középpontjába. A jövőben pedig elengedhetetlen része lesz a magas hozzáadott értéket termelő hazai vállalkozások versenyképességének, fenntartható fejlődésének, sikerességének is.” – mondta el Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A díjnyertes formatervezés két fiatal szakember, Iglói-Nagy Péter és Nagy Ádám nevéhez fűződik, akik 2014 novemberében kapták meg a feladatot.

„A készülék tervezésekor kiemelt szempont volt, hogy rendkívül egyszerűen kezelhető, feltűnést kerülő burkolat készüljön, szem előtt tartva a heterogén felhasználói közönséget. Az elektronika kisméretű, fröccsöntött eljárással készülő műanyag házban kapott helyet, hangsúlyosan megjelenítve a vezető anyagból készült két EKG szenzort, illetve a visszajelző LED sávot” – mondja el Iglói-Nagy Péter és Nagy Ádám.

A készülék négy prototípus módosításon esett át, mire elnyerte végső, letisztult formáját és 2016 novemberében kereskedelmi forgalomba került.

A WIWE, mint szívdiagnosztikai eszköz képes a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére, jelenleg ez a legnagyobb tudással rendelkező, bankkártya méretű, személyes EKG készülék a világon.