Százezer alatti áron ad a Samsung háromkamerás mobilt - októberben kapható lesz

 

Ettől lesz egy okostelefon igazán széleslátókörű: a készülék ultraszéles lencséje az emberi szemnek megfelelő szöget lát.

Igencsak ütős lett a Samsung Galaxy A széria legújabb tagja, a Galaxy A7.

Aki nem futtat hardverigényes játékokat, s hidegen hagyják a mobiltesztelő oldalak laboratóriumi pontszámai, meg az is, hogy hány tizedmásodperc alatt indul el egy program a mobilján, viszont fontos számára, hogy minél jobb fotókat exponáljon az okostelefonnal – annak érdemes odafigyelni a már hivatalosan bejelentett, Magyarországon októberben megjelenő Galaxy A7-re.

Ennek ugyanis két nagyon izgalmas tulajdonsága van: az egyik, hogy három (!) nagy teljesítményű, hátlapi kamerát, a másik pedig, hogy százezer forint alatti, egészen pontosan 99 990 forintos ajánlott fogyasztói árat kapott.

(Fotó: Samsung)

(Fotó: Samsung)

Kamerái a prémium kategóriába emelik az ára szerint amúgy a középkategória alsó mezőnyébe való készüléket.

Az A7 8 megapixeles, 120 fokos, ultraszéles lencséi az emberi szemmel megegyező látószöget nyújtanak, nagylátószögű fotóival úgy exponálhat a tulajdonosa, ahogyan lát.

A 24 megapixeles és a mélységi lencsékkel felszerelt készülék „Élő fókusz” funkciója a bokeh effekt beállításával lehetővé teszi a mélységélesség szabályozását. Kedvezőtlen fényviszonyok esetén jön jól, hogy 24 megapixeles lencséje 4 pixel összetömörítésével automatikusan több fényt enged be.

Az intelligens „Jelenetoptimalizáló” segítségével a kamera kategorizálja a fénykép témáját és az azonnali képminőség-optimalizálás érdekében ennek megfelelően módosítja a szín, a kontraszt és világosság beállításait.

A szelfizők kedvére tesz bokeh effekttel, s a szintén 24 megapixeles elülső kamerája állítható LED-vakujával.

Ami a továbbiakat illeti, a megszokott Samsung kivitelt adják: 6 hüvelykes Super AMOLED, Infinity Display kijelzőt üveg kialakítással, lekerekített szélekkel.

Érdekesség, hogy az ujjlenyomat-olvasót az oldalára helyezték: a megoldás azzal biztat, hogy talán végre megfelelő, elérhető helyre költözött, s a biztonsági feloldás kedvéért az eddigiekkel szemben nem kell majd a hátlapi kamerákat maszatolni.