Amikor online játék miatt megy tönkre a házasság

 

Az utóbbi évek legsikeresebb játéka miatt statisztikailag kimutatható számú párkapcsolat bomlik fel.

Ki nem hallott már a Fortnite-ról? Nagyon kevesen, mert a tavaly júliusban megjelent online játék eddig világszerte több mint 125 millió játékost tett függővé. Elkötelezett hívei naponta beszállnak játszani. Ez az a móka, ami egymilliárd tévénézőt hozott zavarba, mikor Antoine Griezmann gólja után fura táncba kezdett a futball világbajnokság döntőjében.

fortnite2

A Fortnite Battle Royale nevű játék gyakorlatilag az új Pokémon Go, „a” slágerjáték. Hivatalos besorolása szerint 12 éveseknél idősebbeknek szóló lövöldözős game, melynek az az egyszerű szabálya, hogy az utolsó talpon maradt lesz a győztes.

Mondhatjuk, nem állt olyan biztos alapokon az a házasság, amelyiket egy játék tudott tönkre tenni.

Biztosan, de a népszerű Divorce-Online brit online válási szolgáltatás (nem elírás, itt található) adatai szerint immáron a válások 5 százalékában a Fortnite és társai iránti túl nagy figyelmet, s a függőség miatt a kapcsolat elhanyagolását jelöli meg okként a válni akaró fél.

Más, úgymond hagyományos problémák – hűtlenség, drogfüggőség, alkohol és szerencsejáték – mellé küzdötte fel magát az online játék. Bizarr, hogy a Fortnite éppenséggel multiplayer, amivel úgy tűnik, nem csak virtuálisan lehet csapdába esni.

Ami a függőséget illeti, rendelkezésre áll a Windows, a MacOS, a Nintendo Switch, a PlayStation 4, az Xbox One, az iOS és immáron az androidos játékosok számára.