Többen fanyalognak az új Oscar-kategórián

 

Rob Lowe, Jeffrey Katzenberg és John Cho is elégedetlenségét fejezte ki.

„Nagyjából ez annyit ér nekem, hogy fogom a kis pattogatott kukoricámat és kólámat, és megnézem otthon a gálát.” – nyilatkozta nem kevés cinizmussal Jeffrey Katzenberg világhírű producer, aki leginkább Disney-mesékért felelt, arról a döntésről, amivel az Akadémia fel kívánja kissé frissíteni az Oscar-díjat. A nagy ötlet egy új kategória, a „Népszerű film” bevezetése lett.

Oscar-szobor az amerikai filmakadémia idei díjára jelölt alkotók vacsoraestjén a Beverly Hilton szállodában, a kaliforniai Beverly Hillsben 2018. február 5-én.MTI/AP/Invision/Danny Moloshok)

Oscar-gála új kategóriája nem arat osztatlan sikert. (MTI/AP/Invision/Danny Moloshok)

Katzenberg így folytatta: „A legjobbakat kívánom az Akadémiának! Imádom őket, azt kívánom, jöjjön be a tervük.”

John Cho koreai-amerikai színész nem érti, mi szükség volt erre: „Nem tudom mi ez, valaki elmagyarázhatná, mit jelent a ’népszerű’ kifejezés ebben az esetben.”

Volt, aki üdvözölte a kezdeményezést. „Az Oscarnak változásra van szüksége. Változik a világ, változnak a mozinézők is.” – ezt már Lena Waithe színésznő mondta.

De a legszellemesebben Row Lowe nyilvánult meg: „Most komolyan lesz egy ’Popmozi’ kategória?! Ez a legrosszabb döntés, ami létezhet az Akadémia részéről. Rosszabb, mint amikor engem arra kértek, hogy énekeljek Hófehérkével.”