Michael J. Fox majdnem elvesztette a feleségét a Parkinson-kór miatt

 

Kezdetben a színész nem akart küzdeni, és az italt választotta támaszának felesége helyett.

Az 57 éves Michael J. Fox tavalyi vallomása a Parkinson-kórjáról, melyre ajándékként tud tekinteni, sokakat megdöbbentett, és még többekben ébresztett csodálatot. Akkor így nyilatkozott:

Michael J. Fox és felesége, Tracy Pollan. (Fotó: AFP)

Michael J. Fox és felesége, Tracy Pollan. (Fotó: AFP)

„Amikor először diagnosztizálták rajtam a Parkinson-kórt, feltettem magamnak azt a kérdést, amit addig szinte soha nem kérdeztem meg magamtól: Tudod, ki vagy te egyáltalán?” – elevenítette fel a Vissza a jövőbe sztárja a korai időszakot. „Bárcsak ne lennék ebben a helyzetben, de mégis azt mondom, azért tekintek ajándékként a betegségemre, mert ezzel lehetőséget kaptam arra, hogy hasonló helyzetben lévőket segíthessek bátorítással, jó szóval, anyagi támogatással.”

A ma napig képernyőn lévő filmsztár, aki becsülettel vívja harcát a betegséggel szemben annak jellegzetes jegyeivel, koordinálatlan mozgásával, motoros problémáival és néha követhetetlen beszédével, most a hullámvölgyiről beszél a People magazin legújabb kiadásában.

Michael J Fox (@realmikejfox) által megosztott bejegyzés,

“Elválasztott a családomtól ez a betegség. Sokat ittam és eldugdostam az üvegeket a feleségem elől” – vallotta be Michael, akinek házassága is megromlott, amikor kiderült a betegsége. A Fox család azonban ma már együtt küzd a világ ellen, ebben pedig nagy szerepe van a családjaikból hozott humornak, a pozitív életszemléletnek, és persze négy gyönyörű gyereküknek is, akikért bármit megtennének.

Ezen a fotón ikerlányaikkal láthatóak:

Tracy Pollan (@tracy.pollan) által megosztott bejegyzés,

Fox és Tracy Pollan 1988-ban házasodott össze, fiuk, Sam 29, ikreik, Schuyler és Aquinnah 23, lányuk, Esmé pedig 16 éves.