Pénzvisszatérítéssel verik át az Extreme Digital „ügyfeleit”

 

Sokan kaptak a cég nevében küldött hamis üzenetben csalóktól levelet. Csábító az ingyenebéd.

Olyanoknak is ígértek pénzvisszatérítést, kértek el felhasználói neveket, jelszavakat és bankkártyás fizetési adatokat, akik nem is vásároltak.

Az Extreme Digital webáruházának nyitólapján elhelyezett üzenetben is tájékoztatja vásárlóit arról, hogy ismeretlenek a vállalat nevében tömegesen küldtek ki hamis üzeneteket „A megrendelés számlája” tárggyal. Ebben az üzenetben egy-egy

7990 forint értékű termék árának visszatérítését ígérték olyan ügyfeleknek, akik ilyen árucikket nem is rendeltek.

Az internetes csalók egy általuk készített hamis oldalon a felhasználók bankkártyaadatainak megadását kérték, hogy így internetes fizetésre alkalmas adatokat lopjanak el a felhasználóktól. A bankkártya száma, az ahhoz tartozó név, lejárati dátum és biztonsági kód birtokában ugyanis idegenek más bankkártyájával is tudnak fizetéseket indítani.

Az áruház – ahogy más webshop sem – nem tárol kártyaadatokat, jelszavakat, linkjei sohasem vezetnek közvetlenül online fizetési oldalakra.

Külön összefoglalót is készített a cég a felhasználók tájékoztatására, hogy ne essenek áldozatul az árverések. Kétség esetén érdemes felkeresni ezt az oldalt.

A valódi oldalukkal való kommunikáció titkosított, amit az ismert böngészőkben a képen látható, biztonságos jelölés is mutat.

edigital