Megmutatjuk, mennyi pénzt hoz az év játéka

 

Egymilliárd tévénézőt hozott zavarba, mikor Antoine Griezmann gólja után fura táncba kezdett a futball világbajnokság döntőjében.

Egyik lábáról a másikra ugrott, ujjával L betűt mutatott a homlokán: elég kétes jelzések voltak ezek. A beavatottak persze tudták: amit Griezmann művel, az egyfajta ünneplés a világ jelenleg legnépszerűbb videójátékában, a Fortnite Battle Royale-ban.

Mint annyian, Griezmann nagy rajongója a játéknak, amelyben száz játékost dobnak le egy szigetre, s a túlélésért kell küzdeni.

A 2017 őszi megjelenése óta, immáron minden nagyobb játékplatformon, okostelefonon játszható Fortnite globális jelenséggé vált. Bár elvileg a játék maga ingyenes, a Fortnite-n belüli vásárlásokon keresztül rendkívül jövedelmező is a gyártó Epic Games számára.

A SuperData Research friss jelentése szerint a játék bevétele már elhagyta az 1 milliárd dollárt.

A Fortnite része egy sokkal szélesebb körű tendenciának.

A Superdata becslése szerint a battle royale „műfajú” játékok hatalmas népszerűsége idén 12,6 milliárd dollár bevételt hoz a konyhára.

Infographic: Battle Royale: A Billion-Dollar Gaming Trend | Statista

A Statista diagramja platformonkénti bontásban mutatja, hogy miként a mániára egyre több stúdió kapaszkodik, 2019-ben számítások szerint már 20 milliárd dollárt fog fialni.

Forrás: Epic Games

Forrás: Epic Games