Androidos mobillal tér vissza a Microsoft a porondra?

 

Ha igaznak bizonyul a microsoftos alkalmazottak kiszivárogtatása, a redmondi óriásvállalat egy fordulattal újra jön az okostelefonos piacra.

A Windows Latest úgy tudja, hogy a Microsoft „új telefonkoncepción” dolgozik.

Régi vágy támad fel újra: a Windows Mobile, aztán a felvásárolt Nokia után most Androiddal próbálkoznak.

microsoft launcher

Nem ez az első kacérkodás a droiddal, bár az, hogy ingyen lehet letölteni androidos Microsoft launchert a Google Play áruházból, igazán semmiség ehhez képest.

Ahogy szintén csak futó kaland volt a nálunk is népszerű OnePlus saját androidos Cyanogen rendszerébe gyárilag ágyazni anno microsoftos programokat. Olyanokat, mint a Skype, OneNote, a Cortana és a Microsoft Hyperlapse.

Nyilván a Microsofté is a OnePlus jelmondata, a „Never Settle”, vagyis soha ne hagyd abba.

Nőtt a Microsoft forgalma és nyeresége

A Microsoft a vártnál nagyobb egyszeri tételek nélküli nyereséget és árbevételt ért el a június végével záródott három hónapban. Az MTI híre szerint a negyedéves adózott eredmény 8,8 milliárd dollár, részvényenként 1,14 dollár lett, ami 9 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,06 dollárról 1,13 dollárra emelkedett, felülmúlta a szakértők által várt 1,08 dollárt.

A cég értékesítési árbevétele 17 százalékkal, 30,1 milliárd dollárra emelkedett, nagyobb az elemzői várakozások átlagában szereplő 29,21 milliárd dollárnál.

A felhőmegoldások-üzletág negyedéves forgalma 23 százalékkal, 9,6 milliárd dollárra nőtt.