Cristiano Ronaldo a Juventushoz igazolt

 

Az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo a Real Madridtól a Juventus labdarúgócsapatához szerződött – az olasz klub bejelentése alapján a váltásra százmillió euróért (32,4 milliárd forintért) került sor, és az ötszörös aranylabdás portugál sztárt 2022. június 30-ig négyéves szerződés köti majd az együtteshez.

A Juventus egyben jelezte, a klubcsere megfelel a nemzetközi szövetség (FIFA) átigazolási előírásainak. Korábbi médiaértesülések alapján Ronaldo évi 30 millió eurót (9,7 milliárd forintot) fog keresni Torinóban. A 33 esztendős Európa-bajnok támadó 2009 óta szerepelt a madridi együttesnél, amellyel 16 trófeát nyert, a többi között négy Bajnokok Ligája-győzelmet, két-két bajnoki címet és spanyol Király Kupa-diadalt, valamint három klubvilágbajnoki sikert ünnepelhetett. A királyi gárda színeiben 451 gólt szerzett 438 találkozón.

Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó válogatottja edzésén a Moszkvától 48 km-re délre fekvő Kratovóban 2018. június 29-én (MTI/AP/Victor R. Caivano)

Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó válogatottja edzésén a Moszkvától 48 km-re délre fekvő Kratovóban 2018. június 29-én (MTI/AP/Victor R. Caivano)

„A Real Madrid számára Cristiano Ronaldo mindig is az egyik legnagyobb szimbóluma lesz, s egyedülálló viszonyítási pont a következő generációk számára” – fogalmazott a spanyol klub közleménye, amely kiemelte: „a Real Madrid mindig az ő otthona lesz”. A Real Facebook oldalán közzétette Ronaldo levelét, melyben a portugál támadó kiemelte: a madridi évek voltak pályafutása legboldogabbjai, s egyaránt köszönetet mondott a klubnak, a szurkolóknak és a városnak is, ahol kilenc évet töltött.

A drukkerek megértését kérte

„Mindezzel együtt is úgy éreztem, elérkezett az a pillanat, hogy új fejezetet nyissak az életemben, ezért kértem a klubot, hogy engedjen el” – fejtette ki, s egyúttal a drukkerek megértését is kérte. Hangsúlyozta, számos siker mellett nehéz pillanatokat is átélt, hiszen a Real Madridnál mindig rendkívül magasak az elvárások. A közös sikerek felelevenítése után Ronaldo kiemelte: „a Real Madrid meghódította” a szívét, s kitért rá, „csodálatos csapattársakkal” osztozott a pályán és az öltözőben.

„Bár most távozom a klubtól, akárhová is megyek, mindig hűséges leszek a mezhez, a címerhez és a Santiago Bernabéuhoz” – fejtette ki Ronaldo. A csapatkapitány Sergio Ramos közösségi oldalán búcsúzott társától, aki – mint írta – góljaival és a közösen megnyert trófeákkal előkelő helyet foglal el a klub történetében. „A madridisták mindig emlékezni fognak rád, megtiszteltetés volt az oldaladon játszani” – emelte ki Ramos.